Tai kiek gi kainuoja ta Japonija?

Du su puse mėnesio, daug ar mažai? Beveik visas sezonas, kai pagalvoji. Šaltas, lietingas ir tamsus Lietuviškas ruduo. Kurio šiais metais nemačiau, kuo, tiesą sakant labai džiaugiuosi. O Japoniškas visai kitoks. Šiltas ir spalvingas. Net dabar, Gruodžio viduryje, kai Kalėdos jau visai ant nosies (vis dar negaliu tuo patikėti) čia dieną būna apie 10-15 laipsnių šilumos. Ir daug saulės, kur kas daugiau saulėtų dienų nei Lietuvoje. Taip kad tikrai džiaugiuosi kad pavyko įgyvendinti šį nuostabų tikslą. Tai buvo mano tikslas, mano svajonė.

Na o dabar prie esmės. Kiek gi kainavo šis pasibuvimas? Kaip minėjau pirmame įraše, Osakoje turėjau galimybę apsistoti draugų bute, kas sutaupė išties nemažai pinigų. Tokijuje išsinuomavau kambarį per AirBnB sistemą. Kadangi tai buvo vienas iš pigiausių variantų, tai buvo ne visai kambarys, o daugiau truputį asmeninės erdvės už užuolaidų.

Bet tai kainavo nepilnus 500€ mėnesiui ir 7 dienoms (grafike ši suma neįtraukta). Manau tai labai gera kaina, ypač Tokijuje.

Toliau didžiausia dalis keliavo maistui. Būtų dar daugiau, bet žinodamas savo finansines lubas karts nuo karto pataupydavau. Taip per visą laiką išsileido 743 Eur (90103 yen). Čia gal ir nieko stebėtino, bet Osakoje buvo daugiau pigesnių (tarp 700¥ – 800¥) vietų pavalgyti. O va Kyote nuėjus nuo pagrindinių lankytinų vietų kartais išviso nebūdavo kur prisėsti. Norintiems sutaupyti Tokijuje galiu išduoti vieną hack’ą. Tai užsukite į didesnes maisto prekių parduotuves po 19 val. arba valandą prieš uždarymą, ten tuo metu būna nuolaidos (20% – 50%) vietoje gamintam maistui. Arba Drug store (kosmetikos ir vaistų), ten dažniausiai prekiauja ir maistu, tai tom prekėms, kurioms baigiasi galiojimas taip pat būna nuolaidos.

Trečioje pozicijoje rikiuojasi transportas. O jei tiksliau – traukiniai, nes čia jų tinklas yra labai gerai išvystytas. Tai čia per daug nepritausysi, nebent liksi namie ir niekur nevažiuosi, Na, Osakoje atstumai mažesni, tai dar kai kur ir būdavo galima sutaupyti, bet Tokijuje nelabai. Nors pala, visgi šiek tiek galima, jei nebijosite šiek tiek paeiti. Google maps galima pasirinkti, kad rodytų mažiausios kainos maršrutą. Tai kartais stotis būna truputį toliau, arba daugiau persėdimų, bet kaina gaunasi mažesnė. Tad transportui išsileido 372 Eur (45070 Yen). Ten važinėjant atrodė visai daug, ypač palyginus su Lietuviško viešojo transporto kainomis. Bet jei palyginsime su išlaidomis turint mašiną – tai gaunasi mažiau. Mėnesiui apytiksliai 150€. O nuvažiuoti gana lengvai galima bet kur. Ir daug rūpesčių nukrenta (mašinos priežiūra, parkavimas, remontas ir t.t.)

Šiame grafike nėra tik būsto nuomai tekusių išlaidų. Ir nors atrodo, kad Osakoje (pirmą mėnesį) išsileido daugiau, bet ten įkrito tokios išlaidos kaip interneto sim kortelė (75 Eur, dvi kortelės po 37 Eur, 10 Gb interneto 40-čiai dienų), AcroYoga mėnesio treniruočių abonementas (65€) ir dar kelios smulkesnės. O Gruodį buvau tik pusę mėnesio, bet pirkau lauktuves ir Japoniško maisto sau. Dar pridėkime pragyvenimo išlaidas (nuo 500€ už pigiausią vietą) ir gauname, kad reikėtų minimum 1000€ mėnesiui (jei labai visur taupysime).

P.S. O šventyklos ir kitokiems turistiniams dalykams (ne muziejams) išsileido mažiau, nei atrodė mokant už kiekvieną objektą po 500 Jenų (Entertainment kategorija).

Na o jeigu o jeigu norėtumėte pamatyti, kaip man sekėsi būnant Japonijoje, tai tą galima padaryti šiame YouTube kanale.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.