Slidinėti Gruzijoje? Kodėl gi ne!

Kur keliaujame šią žiemą? Ogi į Gruziją! Nors šioje šalyje yra tik vienas vertas dėmesio, bet ne itin didelis kurortas. Bet mūsų dėmesį patraukė dėl galimybės slidinėti ne tik trasose. Kas Europos kurortuose yra šiek tiek sudėtingiau. Visgi Gruzija atrodo kaip tolima šalis ir ten nenuvažiuosi su mašina kaip į kokią Austriją. Bet ir nereikia, skrendi lėktuvu ir nesuki galvos. Nors pasukti gal šiek tiek ir reikia. Arba bent jau susiplanuoti kelionę. Čia gali padėti įvairios agentūros, kurios organizuoja slidinėjimo keliones. Kelionę  Į Gruziją su lėktuvu, savo slidėmis ir paprastesne apgyvendinimo vieta galima įsigyti už 600 – 700 Eur, priklausomai nuo datos. Skamba visai neblogai, kaina kaip į Europos kurortą su savo transportu, bet niekuo rūpintis nereikės. Bet tuomet juk nebūtų apie ką rašyti. Ir dar neaišku kokia žmonių kompanija pasitaikys (Prisimenant kelionę į Ukrainą…). Taigi, truputėlį pasižiūrinėjome kainas ir nusprendėme, kad viską darant patiems gausis netgi pigiau.

Nusprendėme datą, su patyrusio keliautojo pagalba radome lėktuvo bilietus į Tbilisį (ne į Kutaisį, kur skraidina beveik visos agentūros), kas sutrumpina kelionę automobiliu arba autobusu nuo oro uosto iki kurorto nuo maždaug 5 – 6 val. Iki 3 val. Ir dar galima pasiplanuoti aplankyti sostinę. Bet čia buvo šioks toks neaiškumas, kaip nuo oro uosto nuvažiuoti iki kurorto, nes atstumas tikrai nemažas. Bet visagalis internetas tiesia pagalbos ranką su Gudauri puslapyje esančiais įvairių pervežimais užsiimančių įmonių kontaktais ir kainomis. Susirandame vietą gyvenimui, ir vualia, viskas suplanuota. O jei dar vietą radote per AirBnB puslapį, tai galite vietinio žmogaus ir vieno kito klausimo paklausti. Nes visgi, tam tikri dalykai yra kitokie nei slidinėjant Europoje.  

Taigi, baltą, tokią baltą, kad net teko tikrinti, ar neatidėti skrydžiai, Sausio dieną pabaigiau penktadienio darbus ofise ir patraukiau į oro uostą. Kai viską organizuoji pats, tai visai ne problema išvykti penktadienio vakare, kai visi dienos darbai jau pabaigti. Keliavome su LOT, ir nors iš Vilniaus išskridome 7 vakaro, bet teko kelias valandas dar palaukti Varšuvos Chopin oro uoste. Bet užtat 3 valandų skrydis iki Gruzijos praėjo labai greitai. Tai tiek miego pirmą naktį ir turėjome. Dėl laiko skirtumo nusileidus Tbilisyje jau buvo 5-ta valanda ryto, oro uoste praėjus pro pasų kontrolę prigulti nebuvo kur, o ir mūsų vairuotojas, kurį parekomendavo vaikinas iš AirBnB turėjo atvykti 8-tą valandą. Galėjau susitarti ir vėliasniam laikui, bet būdamas oro uosto laukimo salėje daug nepamatysi. O čia mus paėmė ir dar po Tbilisį šiek tiek pavežiojo, įdomiausius pastatus pro mašinos langą parodė. Ir net prie parko sustojo, kur galėjome šiek tiek pasivaikščioti ir pasifotografuoti. Na o kad kelionė iki slidinėjimo kurorto neprailgtų, dar ir prie kiekvieno įdomesnio objekto sustodavo. Ir viskas už tą pačią, iš anksto suderėtą  145 larių kainą. Geriau nerasi!

Aplankytas objektas pakeliui į Gudauri

Ir nors Tbilisyje oras buvo kaip rudenį, be jokio sniego, Gudauris mus pasitiko su didžiulėmis pusnimis. Ir milžiniškomis fūrų eilėmis kelkraščiuose, kurios negali važiuoti tolyn dėl nuošliaužos. Ir gal dar dėl pasienio su Rusija. Mūsų rusų kalbos žinios labai ribotos, tai ne viską supratome ką sakė mūsų vairuotojas. Kadangi atkeliavome be savo slidžių (paskaičiavome, ir nusprendėme, kad išsinuomoti bus pigiau, nei mokėti už sportinį bagažą, o ir tampytis nereikės su savimi), tai kambarį išsinuomavome visai šalia trasų. Jau pernai Italijoje buvo smagu, kad galima pasiekti trasas be automobilio, bet čia net pėsti per minutę iki jų galima nueiti.

Kalnai Gudauri slidinėjimo kurorte

Taip ir prasidėjo mūsų pažintis su didžiausiu slidinėjimo kurortu Gruzijoje. Apie kurį papasakosiu kitame įraše.

P.S. Jei kartais reikėtų vairuotojo (ir tikriausiai rusų kalba kalbančio gido), tai Bogdan telefonas yra +995 599 779 569 (galima susisiekti per Viber arba per WhatsApp, atrašo ir į su vertėju išverstas žinutes). E-mail: geoarmtour@gmail.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.