Open House Londone. Pabandom!

Kai darau kelionės albumus, parašyti kažkokį tekstą, aka kelionės dienoraštį ir vėliau paskaityti yra visai gerai. Problema tame, kad norint viską aprašyti užtrunka išties daug laiko. Ir geriausia tą daryti tą pačią dieną, nes po to viskas pasimiršta. Kai kuriais atvejais (kaip pavyzdžiui kelionės į Prancūziją metu prieš kelis metus) tai visai pavyko, ypač kai namo grįždavau šiek tiek anksčiau. Visgi, daugeliu atveju tai ne itin lengvas uždavinys, ypatingai jei reikia pasiplanuoti, ką reikės aplankyti sekančią dieną. Taigi, atsiradus dirbtinio intelekto įrankiams, kurie gali rašyti įvairius tekstus pradėjau ieškoti greitesnio būdo tokioms istorijoms aprašyti. Ir vieną tokį radau, dar praeitos kelionės į Turiną metu. Ogi viską įgarsinti kur nors vaikštant mieste, o tuomet transkribuoti (paversti į tekstą) ir paprašyti dirbtinio intelekto sugeneruoti skaitomą tekstą istorijos pavidalu. Italijos kelionės metu tą ir padariau, bet teko šiek tiek nusivilti, nes Lietuviškai įgarsintą tekstą labai prastai transkribavo automatinės sistemos, ko pasekoje AI beveik negalėjo sukurti jokio realybę atitinkančio teksto. Teko viską klausytis ir perraštinėti ranka… Taigi, šios keliones metu kilo kitokia idėja – viską įrašinėti anglų kalba (nes atpažinimas kur kas geresnis) ir tuomet leisti AI parašyti tekstą. Taigi, šis tekstas, kurį skaitysite toliau ir buvo sugeneruotas AI anglų kalba ir išverstas, pasinaudojant Google translate į Lietuvių kalbą. Šiek tiek pataisiau, bet gali būti likę neatitikimų ar nelogiškos sakinių struktūros. Na, ir žinoma, kur kas mažiau įvairių išsireiškimų, kuriuos galite rasti ankstesniuose kelionių aprašymuose. Tokia jau ta technologijų kaina. Po metų kitų sugeneruos dar geriau, bet nebelauksiu 🙂

Mano kelionė į Londoną prasidėjo trečiadienio vakarą, iškarto po darbo. Šių metų pavasarį lankiausi Vilniaus „Open House“ festivalyje ir buvau įkvėptas pažiūrėti, ar kituose didžiuosiuose miestuose vyksta panašių architektūros festivalių. Sužinojau, kad toks būna ir Taline, Estijoje, bet kadangi nemoku estų kalbos, nusprendžiau, kad bus per sunku dalyvauti. Be to, iki ten nuvykti autobusu užtrunka beveik visą naktį.

Toliau ieškodamas sužinojau, kad kiekvieną rugsėjį „Open House“ festivalis vyksta ir Londone. Metų pradžioje su draugu Egiu jau lankiausi šiame mieste, bet tai buvo tik greita savaitgalio išvyka. Šį kartą norėjau daugiau laiko praleisti tyrinėdamas miestą ir architektūros objektus.

Dar pavasarį, pasibaigus Open House Vilnius, užsisakiau 90€ kainuojantį skrydį į abi puses ir 190€ kainuojantį kambarį per Airbnb kelioms naktims mieste. Skrydis buvo šiek tiek brangesnis, nei 56 eurai, kuriuos sumokėjau Sausio mėnesį. Deja, bet kambario per „Airbnb“ kaina buvo beveik trigubai didesnė nei ta, kurią mokėjome ankstesnio apsilankymo metu. Aišku, tuo metu tai buvo kambarys su 2 lovomis, o kainą dalinome per pusę, tai kiekvienam gavosi apie 65€ su galimybe pėsčiomis per mažiau nei valandą pasiekti centrą.

Po įtemptos dienos biure išskubėjau namo, susikroviau kuprinę ir autobusu nuvažiavau į oro uostą. Vienas maloniausių dalykų gyvenant Vilniuje yra tai, kad iki oro uosto vos 30 minučių viešuoju transportu vos už 0,30 € (nes esu studentas ir gaunu 50% nuolaidą).

Praėjau apsaugą be jokių netikėtumų ir į Ryanair skrydį įsėdau apie 21:35 val. Vilniaus laiku. Skrydis į Londono Lutono oro uostą truko apie 2,5 valandos. Pasikeitus laikui, atvykau apie 22.30 val. vietos laiku. Greitai nusipirkau autobuso bilietą pirmyn ir atgal į Londoną už 18 € ir įsitaisiau maždaug 1 valandos kelionei į miestą.

Buvau užsisakęs kambarį Šiaurės Londone, netoli išvažiavimo iš miesto. Jau buvo beveik vidurnaktis, kai įsėdau į tinkamą autobusą ir pavažiavęs dar 30 minučių pasiekiau savo nakvynės vietą. Laimei, buvau užsisakęs vietą su savarankiška registracija. Tačiau vis tiek prireikė šiek tiek laiko, kol radau kurį raktą naudoti ir kaip atrakinti duris. Buvo palikti keli raktai, o duryse net kelios raktų skylės, kurias reikėjo išbandyti. Tiksliau, pamatyti, kad viena yra kur kas žemiau, ir kad būtent ją reikia atrakinti. Galų gale susitvarkiau su spynomis, radau reikiamą kambarį ir nuėjau ilsėtis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.